SEO-optimerad
Landingssajt

Fördelar med landingssajter

Hemsida med igenkänningsfaktor
Mätbar marknadsföring
Toppa sökresultaten

Varför en landningssajt?

Har du kört fast med din befintliga hemsida eller vill nå topplaceringarna på Google i ett hårt konkurrensutsatt område eller nisch? Då kan en SEO-optimerad landningssajt vara det som behövs.

Kortfattat beskrivet så är en landningssajt en extern och egen hemsida som vi sätter upp med fokus på en enda sak, att ranka så högt upp som möjligt på Google på ett specifikt sökord. Därefter vill vi självklart att besökarna ska konvertera till ett köp när de väl surfar in på sajten men där är vi inne på nästa steg!

Varför rankar en
landningssajt så bra?

Anledningen att detta faktiskt funkar har att göra med att vi skapar en hel hemsida som är så nischad och specifik som det bara går att bli för just den sökningen som personen gör som du vill fånga upp. Det gör att Google anser att sidan är superrelevant för just den specifika sökningen.

Ett exempel är att du arbetar inom städ och då ägnar dig åt tjänster som te.x.

  • Flyttstädning
  • Hemstädning
  • Kontorsstädning
  • Grovstädning

Med dessa tjänster så är du aktiv i te.x.

  • Helsingborg
  • Malmö
  • Lund

Vad en landningssida då kan ge dig

Det som vi då har berättat för Google med våran hemsida är att vi vill ranka på och anses vara relevanta på alla dessa sökort, kombinerad med de orter som du är verksam i. Vilket gör att vi ”späder ut” kraften på din sajt och du blir ”lite relevant” för många områden.

Har vi då istället en sida som heter exempelvis ”www.flyttstädningihelsingborg.se” där vi enbart pratar om och optimerar för just tjänsten ”flyttstädning” i just specifikt Helsingborg så har vi berättat för Google att söker någon efter flyttstädning i Helsingborg så är vi superrelevanta för den sökningen. Det i sin tur är det som gör att externa landningssajter fungerar så pass bra som de gör.

Fördelarna med landningssajt

Hemsida med igenkänningsfaktor

Vi lägger givetvis fokus på att branda hemsidan med er företagslogotyp och era färgkoder, allt för att få en så stark igenkänningsfaktor som möjligt med er befintliga hemsida.

Vi skräddarsyr även hemsidan till den grad att det inte påverkar vårt fungerande koncept för maximal konvertering. De flesta kunder brukar känna sig trygga med att vi gör en så pass bra lösning som möjligt och vi har trots allt samma mål, att driva fler leads till ert företag.

Hyr en färdig sajt idag, Få fler kunder imorgon!

Våra kära SEO-experter arbetar ständigt för att proaktivt bygga upp ännu fler landningssajter på nischade branscher och orter då det tar tid att ranka högt upp på Google med en helt ny sajt. Ibland får vi även hemsidor som blir lediga och då har du möjlighet att hyra en sajt som redan rankar bra på Google och kan därmed få in nya kunder redan dagen efter. När en sajt blir ledig så går vi alltid igenom vår existerande kundstock för att se över intresset, innan vi annars erbjuder de till helt nya kunder.

Mätbar marknadsföring

Det fina med digital marknadsföring och SEO är att allt är mätbart, google ser allt och vi ser även till att tracka allt. Vi och du kommer att ha full koll på bl.a.:

  • Hur många besökare vi får
  • Vad de gör på sajten
  • Hur många nya leads som sajten genererat

Detta genom ett unikt koncept för leadsuppföljning som vi arbetar med på Act Local.

Vill du också toppa sötresultaten?

Vill du också toppa sökresultatet på Google inom just din bransch och nisch? På just din specifika ort?

Hör av dig till oss för en kostnadsfri offert där vi tillsammans ser över marknaden och vad som går att göra för just dig och ditt företag!

Besökare online till
kunder offline

När vi väl drivit in kunden till din sajt så handlar det om att få kunden att göra det som vi vill att kunden ska göra, i exemplet ovan handlar det om att få ett telefonsamtal eller en offertförfrågan. Du vill trots allt att besökaren online ska bli till en kund offline. Landningssajter som ranka bra men inte ger några kunder eller leads bidrar trots allt inte med något värde Här kommer våra specialister på konverteringsoptimering in i bilden.

De har under lång tid testat allt ifrån att ändra färg på en knapp till att lägga telefonnumret på sajten på olika platser, allt för att hitta det koncept som funkar bäst, för att konvertera mest.

Fokus på vad som fungerar på Google

Våra medarbetare har många års erfarenhet av SEO och arbetar dagligen med att ranka våra kunders hemsidor högre upp i sökresultatet. Vi har genom åren åkt på många nitar och många uppdateringar i Google’s sökalgoritm som jämt och ständigt uppdateras för att förbättra resultatet för sökanvändaren.

Efter dessa år så har vi också lärt oss vad Google tycker om, vad som får Google att älska våran hemsida och ranka oss högre upp på det sökord som vi arbetar mot.

Här är det en mängd olika rankingfaktorer som bestämmer vad som gör att man rankar högre upp på Google.

Några av de är te.x.

. Sidtitel . H1-tagg . Hastighet på din hemsida . Mobilanpassad

Ja, listan kan göras väldigt lång och ingen har det exakta facit mer än Google själva.

Webbutvecklaren och SEO-specialisten hamnar ofta i klinch med varandra då utvecklaren önskar göra det snyggt och grafiskt säljande. Medan SEO-specialisten vill åt enkelheten, inga tunga plugins eller stora bilder/filmer som ska laddas.

Även här har vi jobbat fram ett mycket väl beprövat koncept som vi vet fungerar och vi har möjlighet att hjälpa dig som kund i de allra tuffaste branscherna, även i vår kära huvudstad Stockholm där företagen slåss om kundernas uppmärksamhet på Google.

Låter det intressant?

Fyll i dina uppgifter nedan så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa ert företag!