Toppa sökresultatet
på Google och få nya kunder!

Vi hjälper både lokala företag och E-handlare att tjäna mer pengar varje månad med hjälp av Google. Bara i Sverige så googlas det i snitt 55 milj gånger per dag av 61% av Sveriges befolkning.
Bilhandlare

418%

Ökad trafik efter 6 mån
Restaurang

657%

Fler telefonsamtal efter 6 mån
E-handel

37%

Ökad omsättning efter 6 mån

Öka företagets omsättning med Google!

Att synas i toppen på Google är något som de flesta verksamheter eftersträvar med sin hemsida. Att det är Google man använder när man söker efter en tjänst eller produkt man är på jakt efter är så självklart idag att man t.o.m. i folkmun börjat kalla ”att söka på internet” för att ”googla”.

Med sökmotoroptimering så fångar vi in kunden när den är som varmast, när kunden själv gjort ett aktivt val och sökt efter din typ av tjänst eller produkt. Det är p.g.a. detta som SEO är en oslagbar och enormt kostnadseffektiv marknadsföringskanal att arbeta med.

Vi har lång erfarenhet i branschen och över 1000+ st nöjda kunder som vi hjälpt med deras SEO.

Hur vi lyckas med din SEO

Som ovan nämnt så är SEO ingen quickfix, utan något som vi arbetar med löpande. Vi delar upp arbetet i olika steg.

SEO-analys

Vi inleder alltid arbetet med att göra en grundlig SEO-analys på din webbplats och en komplett sökordsanalys där vi tar fram en lista på sökord som är intressanta att ranka på.

Teknisk SEO-analys

Vi gör en analys ur ett tekniskt perspektiv. Här kollar vi på hur snabbt din sida laddar, eventuella brutna länkar och 404-sidor.

SEO-verktyg

Här sätter vi upp konton för att kunna mäta arbetet som vi utför. Det är bland annat program för att kunna följa er utveckling i Google’s sökresultat, verktyg för att kunna mäta hur många besökare som kommer till din webbplats och var de kommer ifrån.

Arbetsstrategi

Vi lägger upp en tydlig strategi och går gemensamt igenom potentialen i arbetet som kommer att utföras och vad som kommer att göras inledningsvis.

On page-optimering

Här ser vi över sidans innehåll med meta titlar, meta beskrivningar, H1-taggar och ert befintliga content och skapar ofta upp landningssidor för specifika sökord.

Off page-optimering

Länkar är en av de enskilt starkaste rankingfaktorerna. Här jobbar vi med länkar till din sajt för att stärka ditt förtroende i Google’s ögon. Vi arbetar alltid med kvalité framför kvantitet, då det handlar om att få ”rätt typ av röster”.

Summering & uppföljning

Vi följer ständigt upp arbetat på månadsbasis och uppdaterar er löpande med vad som gjorts samt hur ni rört ert i sökresultatet på Google.

Något mer du undrar?

Vi berättar gärna mer ingående hur stegen går till och vad vi gör för att hjälpa er att ranka bättre. Ring oss på 010 - 173 40 10 eller maila oss på hello@actlocal.se.

Vad är SEO?

SEO är förkortningen på Search Engine Optimization och den mest vanligt förekommande svenska översättningen är sökmotoroptimering eller sökoptimering. Anledningen till att man arbetar med sin SEO är med syftet att klättra högre upp i det organiska sökresultatet på Google när någon söker efter din typ av vara eller tjänst.

Det organiska sökresultatet är det resultat som många väljer att kalla för det ”ärliga” resultatet, det som inte går att köpa sig till i form av annonsering (Google Ads) utan måste ”förtjänas” genom att bygga upp en bra och informativ sajt med hög trovärdighet från Google.

Anledningen till att man brukar kalla det för att man måste ”förtjäna sin placering” i det organiska sökresultatet har att göra med att det är något som tar sin tid, något som man måste arbeta med löpande för att bygga upp förtroendet med din sajt i Google’s ögon.

Hur funkar sökmotoroptimering?

Man kan dela upp SEO i flera olika delar. Utan att gå in alldeles för djupt på varje punkt så kommer vi fördela SEO i de två enklast förklarade delarna.

On page-optimering

Här handlar det om att arbeta med den specifika sajten. Här arbetar man bl.a. med sajtens content (texterna) på sidan, optimering av Titel-tagg (det som visas som rubrik i sökresultatet), meta-beskrivningen (det som visas under rubriken i sökresultatet), H1-tagg (huvudrubriker) etc.

Något som blivit allt mer viktigare genom åren är att jobba med de tekniska bitarna på sajten. Det handlar till stor del om att optimera hastigheten/laddtiden på din sajt (hur snabbt din hemsida laddar) och se till att den är mobilanpassad, då mer än hälften av alla sökningar på Google idag görs via en mobil enhet.

Off page-optimering

Här handlar det om att arbeta med något som är en av de enskilt starkaste rankingfaktorerna, länkar.

När du får en länk till din sida ifrån en annan hemsida så har du väldigt enkelt förklarat fått ”en röst” på din verksamhet. Förr i tiden så handlade det om kvantitet, att få så många ”röster” som möjligt. Idag handlar det snarare om att få en så stark röst som möjligt för bästa resultat.

Faktum är att en ”dålig röst” ifrån en hemsida som är flaggad som spam faktiskt kan ha en direkt negativ inverkan på din SEO.

Varför behövs en SEO-byrå?

Anledningen att man bör anlita en SEO-byrå har att göra med att SEO är ingen quickfix som gör och sedan är det klart. Det är något som man behöver arbeta med löpande. Google ändrar ständigt sina algoritmer i takt med att folk försöker hitta genvägar och trix att ranka högt upp så snabbt som möjligt.

Vi arbetar på heltid med SEO och har anställda med 10+ års erfarenhet i branschen, vi har varit med sedan Altavista var sökmotorn som användes när man skulle söka på internet. Vi håller oss ständigt uppdaterade och utbildade på området med fokus på Google. Vi vet vad som funkar och hur även du kan nå toppen på sökresultatet.

Fokus på lönsamhet

Vi föredrar att arbeta med fokus på lönsamhet. För oss handlar det inte bara om att driva fler besökare till din sajt, för oss handlar det om att driva rätt typ av besökare, potentiella kunder. Vi vill driva lönsamhet till din verksamhet, att SEO-arbetet ska ge kronor tillbaka på kontot, inte bara bättre placeringar på sökord med låg (eller nästintill obefintlig) sökvolym.

Vad kostar SEO?

Varje case och varje kund är unik, det går därför inte att sätta upp ett fast pris eller ett färdigt SEO-paket som kommer att på ett magiskt sätt få er högst upp på Google. Det går att arbeta med SEO småskaligt och storskaligt. Allting handlar om vilket resultat som önskas uppnå och vad vi har för budget att röra oss med.

I vissa fall så kan vi med väldigt små medel uppnå mycket goda resultat, om konkurrensen inte är supertuff. Talar vi däremot om att ranka på första sidan på te.x. ”Elektriker Stockholm” så har vi ett hårdare arbete som kommer att krävas både mer tid och fler länkar och därmed blir en dyrare kostnad.

Det viktiga för oss är att det investerade kapitalet ska ge avkastning, vi ska inte bara ta placeringar på Google, vi ska också driva fler nya kunder till företaget.

Låter det intressant?

Fyll i dina uppgifter nedan så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa ert företag!