SEO Helsingborg

Vi är en SEO-byrå som arbetar med sökmotoroptimering i Helsingborg med huvudfokus på lokal SEO. Vi arbetar till stor del mot företag som vill nå ut till nya kunder lokalt, även om vi givetvis har en hel del e-handlare och rikstäckande kunder.

Bilhandlare

418%

Ökad trafik efter 6 mån

Restaurang

657%

Fler telefonsamtal efter 6 mån

E-handel

37%

Ökad omsättning efter 6 mån

Viktigt att synas på Google

I vår bransch finns det likt många andra branscher roliga citat som brukar sägas. En utav de som vi fastnat för är ”Det bästa stället att gömma en död kropp är på sidan två på Google”. Det kan låta hemskt men det ligger så mycket bakom det.

SEO på Google

Lite intressant fakta kring klickbeteende på Google.

  1. Sidan 1 på Google fångar upp 95% av all trafik.
  2. Nummer 1 i sökresultatet organiskt fångar upp omkring 32,5% av all trafik. Nummer 2 cirka 17,6% och så fortsätter det neråt. Nummer 7 får endast omkring 3,5%, för att inte tala om de som ligger på sidan 2.
  3. Du tappar 140% av trafiken om du går ifrån plats 10 på första sidan till plats 11 på sidan 2.

Viktigt att synas på första sidan på Google? Ja, jag tror att vi kan enas om det.

Hur många använder Google? För att ge en liten fingervisning om hur ofta det googlas så görs det 55 milj sökningar på Google varje dag.

Bara i Helsingborg så söks det hela 14 800 ggr i månaden efter det specifika sökordet ”Restaurang Helsingborg”. För att då inte tala om alla synonymer som inte räknas med som t.ex. ”Bästa restaurangen Helsingborg”, ”Thai restaurang Helsingborg”, ”Kinamat Restaurang”, ”Salladsbar Helsingborg” osv.

Experter på SEO i Helsingborg

På Act Local genomsyrar vårt nördiga intresse vårt arbete. Vi är ett gäng som älskar att jobba med webben och SEO. Vi har sedan starten fokuserat på att rekrytera nyckelpersoner med spetskompetens om sitt specifika område med målet att kännetecknas och förknippas som SEO-byrån som verkligen vet vad de talar om. Vi är även väl medvetna om att man aldrig blir fullärd eller ”klar” inom detta yrke. Vi arbetar i en ständigt förändrande bransch där det gäller att hela tiden vara på sin spets och följa trender, nyheter och ändringar som sker hos Google. Allt för att hela tiden hänga med i vad som sker, vilka algoritmer som spelar roll idag för att ranka så högt upp som möjligt på Google.

När vi jobbar med SEO i Helsingborg så inleder vi alltid våra samarbeten med att sitta ned med kunden och ta reda på vad som du som kund arbetar med, mer ingående. Allt för att få en så bra förståelse som möjligt för vad ni gör på företaget.

Hur vi lyckas med din SEO

Som ovan nämnt så är SEO ingen quickfix, utan något som vi arbetar med löpande. Vi delar upp arbetet i olika steg.

Steg 1 - SEO-analys

Vi utför alltid en noggrann sökordsanalys, där vi ser över marknaden. Vad söker kunden på när de skall hitta en sådan verksamhet som just er? Hur mycket söks det på just de sökorden som är relaterade till er bransch? Vilka konkurrenter har vi att tampas med? Det är vanliga frågor som ständigt dyker upp i vårt dagliga arbete.

Steg 2 - Teknisk SEO-analys

Vi gör alltid även en teknisk SEO-analys där vi kikar på er hemsidas laddningstider, eventuella brutna länkar eller 404-sidor. Här använder vi vårt nördiga öga och kompetens för att se vad som går att göra rent tekniskt för att förbättra förutsättningarna för er att ranka högt på Google.

Steg 3 - SEO-verktyg

Vi ser alltid till att det finns ett spårningsverktyg som te.x. Google Analytics på plats, om inte så ser vi till att installera upp det till er, så att vi kan mäta det faktiska arbetet i konkreta besökare. Vi laddar även upp er i spårningsverktyg och laddar in sökorden som vi tillsammans tagit fram som viktiga för er att ranka och synas på. För att enkelt kunna följa trenden mot toppen på Google’s sökresultat.

Steg 4 - Arbetsstrategi

Vi lägger upp och går igenom vår arbetsstrategi, vad som kommer att hända, vad vi kommer att göra och vilka mål vi räknar med att kunna uppnå och hur lång tid det uppskattas ta. Här har du även som kund möjlighet att komma med tankar och idéer kring arbetssättet. Vissa kunder önskar vara mycket involverade i arbetet som utförs medan andra kunder bara önskar följa resultatet som uppnås.

Steg 5 - On page-optimering

Här börjar vi att jobba på er hemsida. Vi ser till att se över grundläggande saker som sidtitlar med dess längd, metabeskrivningar för att locka personerna som googlar att just klicka på er hemsida i sökresultatet, H1-taggar för att berätta för Google vad som är mest relevant på sidan som visas och givetvis även skapar upp relevant content i form av texter för att Google inte är kända för att på ett enkelt sätt kunna förstå bilder lika väl som texter. Content is king, som man brukar säga i vår inskränkta SEO-värld.

Steg 6 - Off page-optimering

Vi arbetar ofta med länkar till din sajt, detta för att höja förtroendet hos Google. Visste du att än idag 2020 så är länkar den enskilt starkaste rankingfaktorn som finns när det gäller att ranka högre upp på Google. Se en länk till din sajt som en ”röst”, desto mer trovärdig person som röstar på dig desto högre förtroende får du från Google.Steg 7 - Summering & uppföljning

Vi arbetar med verktyg som automatiserar uppföljningen kring att leverera placeringsresultat på Google, hur du ökat för varje dag, vecka och månad som gått. Dock har du alltid hos Act Local en kontaktperson som känner till ert företag och er bransch. En kontaktperson som ständigt håller kontakten med dig och följer upp på kvartalsbasis vad som händer och hur ni ligger till.

Något mer du undrar?

Vi berättar gärna mer ingående hur stegen går till och vad vi gör för att hjälpa er att ranka bättre. Ring oss på 010 - 173 40 10 eller maila oss på hello@actlocal.se.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering handlar om just dessa bitar som vi pratat om ovan. Att bygga upp förtroende för Google, berätta för de vad din sajt handlar om för att på så sätt påverka hur du rankar. Google älskar tydlighet. Det enda syfte och önskan som Google egentligen har är att i jämförelse med t.ex. gamla sökmotorn Altavista kunna leverera ett så pass bra sökresultat som möjligt, så att du slipper klicka dig vidare till sida 2 på Google.

Hur gör man då detta? Allting är ett strategiskt arbete. Vi har ovan nämnt i mycket korta drag vilka faktorer och i vilka steg vi arbetar med SEO i Helsingborg för att ranka bättre på Google. Därefter handlar det om att kunna arbeta strategiskt och efter de riktlinjer som vi vet funkar på Google.

Lokal SEO i Helsingborg

Vi hjälper väldigt många företagare som vill nå ut till lokala kunder, likt restauranger, hantverkare, bilhandlare osv. Listan kan göras väldigt lång och det är få företag som inte har nytta av sökmotoroptimering. Många företag går miste om den enorma potentialen i att synas på Google. Dock är något som vi ofta hör är att ”det är svårt att komma igång”, vilket vi har full förståelse för att det är lätt att känna! Var ska man börja? Börja med att kontakta oss, vi bits inte, jag lovar. Det värsta som kan hända är att du får ta en koppkaffe och snacka lite skit med någon av våra trevliga kollegor på kontoret.

Hur funkar sökmotoroptimering?

Man kan dela upp SEO i flera olika delar. Utan att gå in alldeles för djupt på varje punkt så kommer vi fördela SEO i de två enklast förklarade delarna.

On page-optimering

Här handlar det om att arbeta med den specifika sajten. Här arbetar man bl.a. med sajtens content (texterna) på sidan, optimering av Titel-tagg (det som visas som rubrik i sökresultatet), meta-beskrivningen (det som visas under rubriken i sökresultatet), H1-tagg (huvudrubriker) etc.

Något som blivit allt mer viktigare genom åren är att jobba med de tekniska bitarna på sajten. Det handlar till stor del om att optimera hastigheten/laddtiden på din sajt (hur snabbt din hemsida laddar) och se till att den är mobilanpassad, då mer än hälften av alla sökningar på Google idag görs via en mobil enhet.

Off page-optimering

Här handlar det om att arbeta med något som är en av de enskilt starkaste rankingfaktorerna, länkar.

När du får en länk till din sida ifrån en annan hemsida så har du väldigt enkelt förklarat fått ”en röst” på din verksamhet. Förr i tiden så handlade det om kvantitet, att få så många ”röster” som möjligt. Idag handlar det snarare om att få en så stark röst som möjligt för bästa resultat.

Faktum är att en ”dålig röst” ifrån en hemsida som är flaggad som spam faktiskt kan ha en direkt negativ inverkan på din SEO.

Vanliga frågor och svar

Varför ska man jobba med SEO?

Vi har ovan i början på texten förklarat några av anledningarna. T.ex. att det söks på Google 55 milj gånger om dagen och att 95% av trafiken genereras till de hemsidorna som rankar på sida 1 på Google. Det är ett extremt kraftfullt verktyg, där alla har nytta av att synas på Google om du eftersöker nya kunder, vilket du förhoppningsvis gör eftersom du läser denna texten.

Varför anlita en SEO-byrå?

Är man inte kompetent själv på området så är frågan lika självklart för oss som ”Varför ska man anlita en elektriker”? Det är i huvudsak för att vara säker på att jobbet blir korrekt utfört och du kommer garanterat att spara pengar på det och du kan lägga din tid på att utföra det som just ni gör på ert företag och generera intäkter den vägen.

Vad kostar det att köpa SEO?

Priset går ofta hand i hand med konkurrensen på er bransch och de sökord som ni önskar ranka på. Det är av förklarliga skäl skillnad på pris för att ranka i Helsingborg på ”elektriker” än vad det hade kostat att ranka på sökordet i Flen eller Karlskoga. Vi baserar i huvudsak vår prissättning på hur mycket tid och resurser som kommer att behöva läggas ner för att uppnå önskvärt resultat.

Hur lång tid tar det att ranka på Google?

Här skulle vi vilja påstå att det handlar till stor del i många fall av åldern på er domän (namnet på hemsidan). Är det en helt ny domän så tar det tid att bygga upp auktoritet och berätta för Google att ”er hemsida finns” och att den är värd att ranka på Google.

Hur kommer jag igång med SEO?

Du kontaktar oss via formuläret nedan eller slår oss en pling så hjälper vi dig gladeligen och guidar dig genom processen hur vi kommer igång med att arbeta med er SEO på företaget. Vi ser fram emot att höra ifrån just dig! Varje dag möter vi på en ny kund med ett nytt önskemål eller typ av bransch eller nisch, vilket vi tycker är enormt kul!

Låter det intressant?

Fyll i dina uppgifter nedan så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa ert företag!