WordPress 5.5 är en större anledning till att byta till Gutenberg


8/27/2020

Gutenberg har idag knappt funnits i 2 års tid och inte fått den uppskattningen den verkligen förtjänar. Att låta en byrå bygga om din sajt från t.ex Divi, Elementor eller annan builder till Gutenberg kommer snabba upp din sida med garanterade 90%. Anledning är att Gutenberg är idag standard i WordPress samt även byggd i React. Det är dessutom bara 2 filer (en css och en js fil) som laddas in och inget annat. Med Divi och andra har du minst 100 bibliotek som laddas in vilket gör att din sida blir väldigt långsam.

Med vår tjänst Hemsidor så bygger vi alla våra sidor som är gjorda i WordPress med Gutenberg. Tillsammans med våra andra tjänster kommer ni garanterat toppa er bransch på digitala medier. Snabb hemsida, Optimerad för google och sen är du redo att revolutionera hela din bransch.

Vad kommer i WordPress 5.5 då? Bättre hastighet på hemsidan och i admin Bilder är en stor sak på hemsidan som gör att sidan kan ladda långsamt och detta har WordPress 5.5 löst genom att (oavsett tema) ladda in bilder när du väl skrollar ner till bilden. De laddas alltså inte in direkt när du går in på sidan.

Nu behöver du inte Yoast för SEO WordPress 5.5 kommer tillsammans med en XML Sitemap som enbart Yoast hade innan och den hämtar dessutom information snabbare än vad Yoast gör. Både du, google och dina kunder blir glada av detta!

Automatisk uppdatering av Plugins och Tema Det kan låta som en fördel, men är i många fall inte. Om du uppdaterar plugins och inte självaste WordPress så kan något komma att gå sönder. Så detta rekommenderar vi inte att sätta igång.

Spara sektioner i Gutenberg Med WordPress 5.5 kan du nu bygga upp en sektion och sedan spara den och återanvända där du vill ha den.

Klipp eller Rotera dina bilder i Gutenberg Nu kan du rotera eller klippa ut dina bilder direkt i Gutenberg, smidigt!

Detta är huvudpunkterna för de som använder eller ska börja använda Gutenberg men finns många fler uppdateringar för utvecklare.