Stödfunktion i Google My Business under Coronakrisen


01 Apr 2020

”Coronaviruset” eller Covid-19 som det korrekt heter kan inte ha undgått någon. Våra kunder är hårt drabbade, vi är hårt drabbade. Tillsammans så behöver vi hjälpas åt i dessa tider.

Det som vi tänkte prata om i detta inlägg är att Google gått in med en stödfunktion i Google My Business, en möjlighet att gå ut med ”akutinfo” som ni kan kommunicera ut till era kunder. Framför allt så brukar det handla om att tydligt skylta förändrade öppettider eller att ni som restaurang enbart erbjuder takeaway för tillfället.

Loggar ni in på ert Google My Business-konto så kommer ni mötas av denna ruta:

Vill ni läsa mer om det direkt här så kan ni besöka sidan med information genom att klicka här.

Att tänka på för att hjälpa dina kunder

Korrigera eventuella öppettider

Om det är så att du till följd av Covid-19 valt att ändra era öppettider tillfälligt så går det att göra antingen genom att logga in på er Google My Business-profil eller att maila in till oss på hello@actlocal.se så hjälper vi er att korrigera det.

Publicera ett inlägg

Skapa ett inlägg, prata med era kunder. Här har ni chansen att kommunicera ut era utmaningar, om ni som ovan nämnt har ändrade öppettider. Ett annat tips kan vara att påminna era kunder om att de kan stötta er verksamhet genom att i dessa tider köpa ett presentkort. Listan kan göras lång, ta en extra funderare, det kan vara värt det!

Har ni behövt stänga igen tillfälligt?

Är det så att ni behövt pausa er befintliga verksamhet under den värsta krisen? Du kan nu gå in och markera er verksamhet som tillfälligt stängd utan att det påverkar er ranking negativt. Detta för att Google som alltid vill att resultaten av informationen som dyker upp när man söker på Google ska vara så korrekt som möjligt. Det ska inte du som företagare straffas för.


Känns allting krångligt?

Du vet att du som Act Local kund alltid har fri support under våra kontorstider som är kl 09.00 – 16.00. Under dessa timmar går det bra att ringa på 010 – 173 40 10 eller maila direkt på hello@actlocal.se så hjälper vi dig direkt med dessa ändringar!

Vi hoppas att ni håller er fortsatt friska och att denna pandemi snart är över!