FAQ

Syns i de lokala sökresultaten, oavsett er storlek


Er tid är dyrbar, när allt kommer omkring är det er verksamhet ni ska driva. Trots det vet du att du måste locka dagens mobila konsumenter till just er verksamhet. Med Act Local är det enkelt kontrollera och hantera hur ert företag visas online. Tappa inga kunder på att information saknas eller är felaktig. Se nedan hur vi har hjälpt andra hantverkare att förbättra sin närvaro online.

Vad är Act+

Act+ är Europas ledande plattform för digital närvaro. Act+ gör det möjligt för butiker, restauranger, bensinstationer, museer, sjukhus och alla andra lokala företag eller myndigheter att automatiskt optimera sin digitala närvaro för lokala sökningar. Med hjälp av Act+ ser du till att ditt företag hittas så snabbt och ofta som möjligt när användarna söker efter vägbeskrivningar, öppettider, recensioner, rekommendationer eller händelser. Mer detaljer finns på produktsidan på vår hemsida.

Hur fungerar Act+

Act Local samarbetar med de största, mest omfattande plattformarna, navigationssystemen, apparna och sociala nätverken. För att kunna erbjuda sina kunder kontroll över sitt företags digitala närvaro från en plats.

Är vår data säker hos er?

Alla icke-offentliga och företagsrelaterade uppgifter om ert företag förvaras hos vår partner 1 & 1 Internet, som omfattas av strikta dataskyddsföreskrifterna med maximalt integritetsskydd.

Vilka fördelar får vårt företag av att använda Act+

Act+ erbjuder flera fördelar. I huvudsak handlar Act+ om att hjälpa er att få fler nöjda kunder. Detta börjar med att förvärva nya kunder genom lokal sökning och slutar med omfattande strukturering och optimering av er digitala närvaro.

Vilka sammarbetar Act Local med?

Act Local samarbetar med de största, mest omfattande plattformarna, navigationssystemen, apparna och sociala nätverken.

Vilken information kan vi ha med i våra företagsprofiler

Adress, öppettider, hemsida, e-post, telefon-, mobilnummer, sökord, företagsbeskrivningar (kort och lång text), videor, sociala medier profiler, logotyp, bilder, omslagsfoto, betalningsmetoder, varumärken, tjänster, språk och erbjudanden.

Hur långt är ett avtal med Act Local

Kontraktstiden är som standard 12 månader. Avtalet förnyas automatiskt ytterligare 12 månader om avtalet inte avslutas med förhandsmeddelande i förtid.

Ersätter företagsprofiler SEO?

Lokala företagsprofiler låter er maximera er verksamhets synlighet online. Genom att lista ditt företag med korrekta och konsekventa uppgifter på så många plattformar som möjligt blir ditt företag mer relevant för sökmotorer som Google och kommer bli lättare att hitta. SEO innebär många andra åtgärder, till exempel optimering av din webbplats. Men lokal SEO kompletterar perfekt traditionell SEO och kan ses som det första viktiga steget för att maximera ert företags digitala närvaro . Och det är bra mycket billigare.

Hur påverkar lokala företagsprofiler min ranking på Google?

Ju fler konsekventa företagsprofiler en sökmotor identifierar till ert företag, ju mer sannolikt anses informationen . Följaktligen drar sökmotorn ut att ditt företag är relevant för sökfrågor i ditt område. Dessutom är du listad i Google-ägda kataloger “Google My Business” och “Google Maps”. Detta har också en positiv effekt på din sökrankning.

Vi har inte en hemsida, får jag några fördelar av Act+ ändå?

Ja. Du borde fortfarande vara närvarande där dina kunder letar efter dig eftersom företagsprofiler fungerar oberoende av en webbplats. Ange er adress, bilder och specialerbjudanden för ditt företag och bli sökbar på alla stora plattformar. Act+ hjälper dig att öka synligheten av ert företag avsevärt, särskilt om du inte har en webbplats.

Skapar Act Local en Facebooksida till ert företag?

Om ingen Facebook-sida finns för verksamheten skapar Act Local automatiskt en så kallad “inofficiell ” sida. Det är en företagsprofil som visar detaljer som namn, adress, telefonnummer, webbplats, beskrivning, öppettider, kategori, profilfoto.
Om så önskas kan en “”inofficiell”” sida kopplas till Act+ och omvandlas till en officiell företagsprofil.
Om en Facebook-sida redan finns kommer den att upptäckas och kan anslutas till Act+.

Vad är Google My Business?

2014 slog Google ihop flera tjänster under det nya erbjudandet om Google My Business. Genom att använda Google My Business kan små och medelstora företag förbättra sin synlighet betydligt i lokala Google-sökningar.
I ett enskilt konto anges alla dina företags kontaktuppgifter, som sedan också visas på Google Maps och Google Search.

Genom att integrera ditt företag i karttjänsten Google Maps har potentiella kunder möjlighet att hitta ditt företag, lära sig om öppettiderna och direkt beräkna en rutt. Många lokala Google-sökningar utförs via telefonen. Om ditt telefonnummer anges i Google My Business kan den potentiella kunden kontakta dig omedelbart med ett enda klick. Ditt företag kan också hittas av och kommunicera med potentiella och befintliga kunder via Google+ länken.

Vad är skillnaden mellan Google My Business och Google+?

Varje företag som listas på Google My Business får också en profil på Google+ (ungefär som en fan sida på Facebook).

Skapar Act Local en Google My Business profil?

Om ingen Google My Business-profil finns skapas en automatisk. Sen är det ni som genomför verifieringsprocessen. Även om en profil finns men inte har verifierats av er, måste platsen verifieras. I det fallet skickas antingen ett vykort med verifieringskoden till den registrerade företagsadressen eller ett telefonsamtal som ges till företagstelefonen med automatisk överföring av verifierings-PIN-koden. Verifieringskoden måste anges i Google My Business-kontot för att slutföra verifieringsprocessen.

"Det finns redan en Google My Business profil till vårt företag, hur är det möjligt?"

Det finns två möjligheter till det. Antingen har en sida skapats av en anställd eller en byrå, eller så har Google hämtat data från en annan källa (t ex telefonkatalog, myndighetsregister mm). I det första fallet rekommenderar vi att ta reda på vem som skapade profilen för att ni ska kunna kontrollera den. I det andra fallet kommer Act Local att över profilen och uppdatera den åt er.

Vad för bilder publicerars på Instagram?

Om ni använder vår tjänst kommer alla foton som är taggade med företagets geotag att samlas in. Därför får du en snabb överblick över alla bilder som publicerades om ert företag.

Vad är Foursquare?

Foursquare är en social platsbaserad plattform.
Om er (potentiella) kund är på restaurang kan hen checka in på Foursquare-appen. På så sätt kan hen låta vänner veta hens plats, skriva en recension av platsen och samtidigt dela allt via Facebook eller Twitter.

Vad är Google Snack pack / Local 3 Pack?

Google Snack Pack är den rutan som visas på den första resultatsidan när en lokal sökning görs via Google. Snack Pack-rutan visar de tre bästa lokala företagen som är mest relevanta för sökfrågan. Mängden klick och trafik som genereras från Snack Pack-rutan är väsentligt högre än företag som är listade utanför den. Det är därför företagare lägger så mycket tid på att vara listade i topp 3. Med Act Local optimerar ni era förutsättnignar för att just ert företag ska komma med i det åtrovärda Google Snack Pack.

Digital Expertis

Vi kopplar ditt företag till den hos oss
som är expert på just din bransch, alla
tidigare erfarenheter som vi har
kommer till din nytta.

Strategi

Vi tar fram en strategi som är exakt
anpassad för att matcha och hjälpa er
att nå era mål.

Profiloptimering

Vi skapar er digitala profil på alla
relevanta sidor som era kunder kan
tänkas söka på, detta gör att er totala
ranking ökar.

Skapa vinster

Optimerade företagsprofiler
konverterar lokala sökningar till
betalande kunder.

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med en lösning

Några av vår många nöjda kunder

Det pågår en digital transformering